Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /chroot/home/hordozni/hordoznijo.hu/html/wp-content/plugins/contus-hd-flv-player/install.php on line 26 Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /chroot/home/hordozni/hordoznijo.hu/html/wp-content/plugins/contus-hd-flv-player/install.php on line 26 Hordozókendők és női sorsok « Hordozni jó!

Hordozókendők és női sorsok

Úgy tűnik, az április jobbnál jobb hordozós programokkal kényeztet minket.

A Textilmúzeumban “Hordozókendők és női sorsok – Hordozókendő a baranyai németek viseletében” címmel április 29-től időszaki kiállítást rendeznek.

“Először látható gyűjteményes tárlaton a Mohács környéki (római katolikus) német asszonyok viseletének egyik különleges darabja, a csecsemő és gyermek hordozókendő.”

Hordozókendők és női sorsok

Forrás: textilmuzeum.hu

A képen egy elég nagy gyereket visz éppen az anyukája, ráadásul arccal kifelé fordítva. Kíváncsi vagyok a baranyai németek hordozós szokásaira.

Az öt hónapon át tartó időszaki kiállí­tást a hordozáshoz kapcsolódó múzeumpedagógiai és kézműves programok kísérik.

A hordozáshoz kapcsolódó programok, kiállítások sűrűsödése is jelzi az örömteli tényt: hazánkban is egyre jobban terjed újra a babahordozás. Igény és érdeklődés van a kiállításokra, eszközökre, beszélgetésekre, tanácsadásra.

0 Hozzászólás “Hordozókendők és női sorsok”


  • Nincs hozzászólás

Szólj hozzá!