Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /chroot/home/hordozni/hordoznijo.hu/html/wp-content/plugins/contus-hd-flv-player/install.php on line 26 Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /chroot/home/hordozni/hordoznijo.hu/html/wp-content/plugins/contus-hd-flv-player/install.php on line 26 Hordozás melegben « Hordozni jó!

Hordozás melegben

A napokban egy kolléganőm kedvesen emlékeztetett, hogy korábban ígértem egy bejegyzést a melegben való hordozásról. Most leírom hát a legfőbb tapasztalataimat, miszerint is:
– Nyáron meleg van, meleg van, és meleg van – ha hordozol, ha nem. Ha hordozós korú a babád, és mindkettőtöknek bejön a hordozás, akkor szerintem nincs alternatíva. Nálunk ez volt a helyzet: eszembe se jutott, hogy esetleg a meleg miatt ne hordozzak, fel sem merült, hogy letegyük a kendőt, mert esetleg úgy “hűvösebb” lenne. Én a szülés óta így is, úgy is nagyon izzadok. Hát ebben sem lett volna változás.
– Lehet azonban tenni egy-két dolgot, ami megkönnyíti a melegben való hordozást, ill. segít abban, hogy a hordozás ne melegítsen jobban, mint az feltétlenül szükséges:
  • Csak annyi ruhát vegyünk fel, amennyit mindenképp muszáj. Ránk és a babára is elég valami lenge holmi, inkább a napvédelemre figyeljünk (krém, kalap, gézruha stb.) De leginkább: a déli órákban, tűző napon ne menjünk ki az utcára, hacsak nem elengedhetetlenül szükséges.
  • Olyan hordozós kötést válasszunk, amelynél a lehető legkevesebb anyag takarja a babát és minket (kenguru, egyszerű csípőn ill. egyszerű háton hordozás).
  • Többnyire összeizzadunk, de ez melegben nem nagy baj. A babának azonban érdemes váltás ruhát, bodyt vinni, hogy szükség esetén le tudjuk cserélni.
Sokan úgy vélik, minél vékonyabb egy hordozókendő, annál szellősebb. Így is van, de ez nem jelenti azt, hogy maga a hordozás egy ilyen kendővel ne lenne meleg. Illetve szerintem nem jelentős (alig érzékelhető) a különbség a vékonyabb vagy vastagabb kendővel való hordozás általi melegítés között. Több hordozókendő gyártó maga is készít ún. nyári kendőket (bizonyos típusokat így reklámoznak). Akinek van kedve és lehetősége, próbálja ki őket! A vékony kendőknél azonban azt is figyelembe kell venni, hogy esetenként bizonyos pozíciókban vághatja a hordozót és a babát (főleg mikor már nagyobb súlyú a gyermek).

 

 

0 Hozzászólás “Hordozás melegben”


  • Nincs hozzászólás

Szólj hozzá!