Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /chroot/home/hordozni/hordoznijo.hu/html/wp-content/plugins/contus-hd-flv-player/install.php on line 26 Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /chroot/home/hordozni/hordoznijo.hu/html/wp-content/plugins/contus-hd-flv-player/install.php on line 26 Babák, akik nem szeretik a babakocsit « Hordozni jó!

Babák, akik nem szeretik a babakocsit

Sokszor látom az utcán: baba az édesanya egyik kezében, a másikkal pedig tolja az üres babakocsit. Ismerős a kép számodra is? Netán te is sétáltál már így a kisbabáddal? Akkor ez a bejegyzés neked szól!

Amikor a kislányunk megszületett, még nem használtuk a hordozókendőt. Az első hetekben igen nehezen abszolváltuk a sétákat. Egyrészt mert tél volt, és a babakocsiba jól be kellett öltöztetni Flórát (az öltözködés pedig nem tartozott a kedvenc tevékenységei közé), másrészt pedig mert sokat sírt a babakocsiban. Pedig nekem mindenki azt mondta, hogy a babák szeretik a babakocsit, meg hogy milyen jól elalszanak benne. Na az én lányom nem. Csak akkor viselte el, ha a kezemben elaltattam, és így tettem be a kocsiba. Egyébként sírt és sírt vigasztalhatatlanul. Nem értettem, mi a baja.

Ha a te babád is így viselkedik, bizonyára sokszor hallottad már másoktól, hogy “minden gyerek szereti a babakocsit, bezzeg az ő gyereke mennyire szeret babakocsiban lenni, rögtön elalszik benne stb. “.

 • Érezted már, hogy te vagy az “ufó”, mert kiveszed a babádat a kocsiból, ha sír, hogy megvigasztald, és inkább tolod az üres babakocsit fél kézzel, mint hogy babádat sírni hagyd?
 • Éreztél már bűntudatot, hogy biztosan te csinálsz valamit rosszul, mert a babád nem marad meg a kocsiban, míg másoké szó nélkül nézelődik vagy alszik benne?

Most megnyugtatlak: igenis vannak babák, akik nem szeretik a babakocsit (nem csak a tied meg az enyém, sok más ismerőstől is hallottam már ugyanezt :-). Ha a te kicsid is ilyen, örülj neki! Ez ugyanis azt jelenti, hogy ő téged szeretne szoros közelségben tudni, nem a babakocsit! Ez nagyon jó hír, ugye? A kisbabák nem tudnak másképp kommunikálni, ha valami nem tetszik nekik, csak sírással. Ezzel jelzik, ha valami nem jó vagy hiányzik. Ha a babakocsiban sírnak, ezzel azt mondják, hogy nem a kocsit szeretnék, hanem téged! (Természetesen ez azokra az esetekre vonatkozik, amikor nincs egyéb más igényük: éhség, szomjúság stb.)

A történetünk a következőképp alakult: barátnőmnek hála megtanultuk használni a hordozókendőt, és eleinte itthon, aztán kint is egyre többet jöttünk-mentünk kendővel. Mivel ez mindnyájunknak jó és kényelmes volt így, teljesen elmaradt a babakocsi, és vele a sírások is. Hát ilyen egyszerű 🙂

Ha a te kisbabád is sír a babakocsiban, jó szívvel ajánlom megoldásként a hordozást: a babád megnyugszik a közeledben – te pedig megnyugszol, hogy minden rendben és minden jól van, hisz ő is jól érzi magát.

Hordozóeszközök>>

 

 

5 Hozzászólás “Babák, akik nem szeretik a babakocsit”


 • No igen, nekem Mei Tai-om van, de iszonyatosan összeizzadunk benne. Kicsikém amúgy is izzadós, pláne, jön a nyári 40 fok, és valljuk be, melegben nekünk sem túl jó. Igazából ezek a hordozók sztem tavaszi-őszi alkalmaosságok. Bár én is szeretem, gyermekem is,de melegben nem jó.

 • Judy!
  Szerintem a hordozás négy évszakos műfaj. Nyáron meleg van, de nekem melegem van hordozás nélkül is. Ettől még nem tettük le a kendőt. Flóra nagyon jól bírta a dolgot, engem sokkal jobban zavar a nagy meleg. Ha összeizzadtunk, átöltöztünk. Szerintem egy gyereknek a műanyag babakocsiban is melege van (de nálunk nem volt tesztcsoport 🙂
  A melegben való hordozásról itt írtam bővebben: http://hordoznijo.hu/idojaras/hordozas-melegben/

 • Nos, úgy látom, mi tényleg “ufók” vagyunk. 4 hónapos a babám, és nem szereti sem a babakocsit, sem a kendőt, sem egyéb hordozóeszközt. Séta közben mindig ki kell vennem, ahogy írod, csak úgy nem sír, ha a kezemben viszem. Ez egyre nehezebb feladat, mert már 6,5 kg, ráadásul van egy két és fél évesem is, akire közben figyelnem kell, játszótérre kell menni, meg egyáltalán, levegőzni mindenkinek kell. A nagyobbik imádta a babakocsit, hosszú órákat aludt benne, így nagyon furcsa nekem ez a helyzet a kicsivel. Tanácstalan vagyok…

 • Kedves Nidi!
  Érdemes lenne megnézni, miért nem szereti a babád a hordozókendőt vagy más eszközt. Hogyan hordozod őt? Elöl vagy a hátadon? Egy ekkora baba már nézelődni szeret, és csípőn és háton jól kilát mindenfelé, ezért a csípőn és háton hordozás javasolt, ezt a babád súlya is indokolja már és szeretni is szokták 🙂
  Érdemes megtalálni azt a hordozóeszközt, hordozási módot és pozíciót, amely megfelel mindkettőtöknek – ez nagyon nagy segítség lenne neked a nagyobb testvér mellett.
  Érdemes esetleg eljönnöd egy csípőn és háton hordozás tanfolyamra (a fejlécben a “Tanfolyam” menüpont alatt találod a lehetőségeket).

 • Sziasztok!
  En sajnos pont ugyanigy vagyok a 3 honapos babammal mint Nidi.. se a babakocsiban se a kendoben nem marad meg. Teljesen tanacstalan vagyok..addig ordit torka szakadtabol,amig ki nem veszem. Csak kezben jo neki. 🙁

Szólj hozzá!