Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /chroot/home/hordozni/hordoznijo.hu/html/wp-content/plugins/contus-hd-flv-player/install.php on line 26 Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /chroot/home/hordozni/hordoznijo.hu/html/wp-content/plugins/contus-hd-flv-player/install.php on line 26 Szoptatás hordozókendőben vagy más hordozóban « Hordozni jó!

Szoptatás hordozókendőben vagy más hordozóban

A hordozás sok lelki-szellemi előnye mellett segít a hétköznapi élethelyzetek megoldásában is. Az ilyen helyzetek egyike pl. a nyilvános helyen való szoptatás.

Szoptatás nyilvános helyen

Az elmúlt hónapokban a híradásokban is többször hallhattunk arról, hogy édesanyákat aláztak meg azért, mert nyilvános helyen (utcán vagy közintézményben, esetleg járművön) megszoptatták kisbabájukat. Sok intézményben nincs lehetőség arra, hogy az anya elvonuljon egy nyugodt baba-mama szobába a gyermekével, és ott etesse meg. Legtöbbször semmiféle lehetőség nincs, sok helyen a pelenkázót vagy a mellékhelyiséget (!) javasolják szoptatáshoz is.

Vannak, akiket egyáltalán nem zavar, ha kisbabájukat nyilvános helyen (utcán, parkban, középületben stb.) kell megszoptatniuk. Tegyük hozzá, teljesen normális dologról van szó, hisz a szoptatás a világ legtermészetesebb dolga. Ha éhes a kisbaba, megszoptatjuk – akárhol is vagyunk, hisz nem hagyhatjuk figyelmen kívül az erre való igényét. Sajnos a mai (hazai) társadalom nem eléggé elfogadó a nyilvános szoptatással kapcsolatban, de az aktív anyukák nem lehetnek ezért bezárva az otthonuk falai közé. Erről szólt nemrég a Kampány a Nyilvános Szoptatásért.

Az anyák között is sokan vannak, akik – a társadalmi közvélekedés miatt vagy szemérmességből – nem szeretnék, ha idegenek is szemtanúi lennének ennek az intim jelenetnek. Ilyen esetekben jön segítségünkre a hordozó(kendő). A legtöbb hordozóeszközben olyan diszkréten lehet szoptatni, hogy mások észre sem veszik. Ez megnyugtató és felszabadító lehet az anyukák számára. Valamint megóvjuk magunkat a “közfelháborodástól”, megaláztatástól. Ez megoldás lehet addig is, amíg a nyilvános szoptatás társadalmi elfogadottsága eléri a kívánatos szintet.

Szoptatás otthon

Ha már ismerjük a hordozóban való szoptatás lehetőségét, a használata természetesen nem kizárólag az otthon falain kívül történhet. Otthon is nyugodtan használhatjuk, a házimunka vagy családi élet során is segítségünkre lehet: úgy tudjuk szoptatni kisbabánkat, hogy közben tudjuk végezni a dolgunkat is: bepakolni pl. a mosógépbe, megkeverni az épp fővő ebédet, vagy tudunk foglalkozni a nagyobb testvérrel is.

A hordozás támogatja és segíti az igény szerinti szoptatást is, hisz az intenzív testközelség serkenti a tejtermelést.

Nekem mondjuk annak idején nem okozott gondot a nyilvános szoptatás, és – a néhány szúrós tekintetet leszámítva – szerencsére nem is bántottak emiatt, de azért sokkal jobb és kényelmesebb lett volna, ha már akkor megtanulom a szoptatós kötéseket.

A nyilvános szoptatásról még itt olvashatsz.

A témához kapcsolódó videó:

Ha szoptatással kapcsolatos kérdésed vagy problémád van, ide fordulhatsz:

Szeretnél te is bárhol, bármikor nyugodtan szoptatni? A hordozókendőben való szoptatást megtanulhatod egy tanfolyamon!

Tudj meg minden lényegeset a babahordozásról és a hordozókendőről!

Hordozókendő tanfolyamok várandósoknak és kisbabásoknak

0 Hozzászólás “Szoptatás hordozókendőben vagy más hordozóban”


  • Nincs hozzászólás

Szólj hozzá!