Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /chroot/home/hordozni/hordoznijo.hu/html/wp-content/plugins/contus-hd-flv-player/install.php on line 26 Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /chroot/home/hordozni/hordoznijo.hu/html/wp-content/plugins/contus-hd-flv-player/install.php on line 26 Hordozókendő tanfolyamok kisbabásoknak: elöl hordozás « Hordozni jó!

Hordozókendő tanfolyamok kisbabásoknak: elöl hordozás

Újszülöttel és pár hónapos kisbabával az elöl hordozás tanfolyamra érdemes jönni.

* A tanfolyamon elhangzik egy kis elmélet a hordozásról, az előnyeiről, ortopédiai és pszichológiai szempontokról.
* Beszélünk a hordozóeszközökről, a hordozókendőről, hogy mire jó a kendő. A tanfolyamon lehetőség van arra, hogy többféle kendőt kipróbáljanak a szülők és megtalálják a nekik megfelelőt.

* Elöl hordozási pozíciók tanulása és gyakorlása (saját gyermekkel ill. ha a gyermek elaludt, lehetőség van gyakorló baba használatára)

*Szoptatás hordozókendőben (szoptatási pozíciók)

* Minden felmerülő kérdésre a legjobb tudásom szerint igyekszem válaszolni.

Az elöl hordozásban az a nagyon-nagyon jó, hogy ott szuszog a kis pihe-puha babafejecske az orrod előtt. Nagyon jó az összebújás, a dudorászás, ahogyan elalszik, szóval minden. A hordozókendőben még diszkréten szoptatni is lehet, erről bővebben olvashatsz ebben a cikkben: “Szoptatás hordozókendőben” 

Elöl hordozás hordozókendőben Elöl hordozás hordozókendőben Elöl hordozás hordozókendőben

Kicsit szomorú, hogy az elöl hordozás egyszer menthetetlenül véget ér: amikor a baba eléri az 5-7 kilós súlyt, muszáj váltani, mert az elöl hordozás ekkor már nagyon megterheli a hordozó gerincét és medencealapi izmait (nőknél és férfiaknál egyaránt). Flóra kb. 4 hónapos volt és 6 kiló, amikor nekem már annyira fájt az elöl hordozás, hogy úgy éreztem, egy lépést sem tudok tenni vele a kendőben, és bármennyire is szerettem az elöl hordozós összebújást, váltani kellett.
A baba szempontjából a négy hónapos kor a választóvonal, mert ebben a korban már egyre jobban érdekli a külvilág, egyre többet akar látni, és az elöl hordozási pozíciók többségéből korlátozott a kilátási lehetősége.
Ekkor jön el a csípőn és a háton hordozás ideje.
Soha, semmiképp sem szabad a babát arccal kifelé fordítani, csak azért, hogy jobban lásson. Ez káros a gerincének, hiszen ebben a pozícióban a gerince homorításra kényszerül. Az arccal kifelé fordított helyzet a medencefejlődést is kedvezőtlenül befolyásolja, mert így lóg a baba lába és nem biztosítható a kívánt terpesz-guggoló tartás. Valamint pszichésen is megterhelő egy kisbabának,  ha teljesen védtelenül ki van téve a külvilágból érkező ingereknek, és nem tud odabújni az anyukájához ha megijed valamitől vagy elfárad.

Vélemény a tanfolyamról:

“Köszönöm, hogy eljöttél hozzánk, és hogy megismertettél a hordozókendővel. Nagyon örülök, hogy megismerhettelek :-). Jó döntés volt Téged választani!” Budai Katalin

A tanfolyam egy alkalomból áll, kb. másfél óra. A tanfolyam díja 4500 Ft.

IDŐPONTOK és JELENTKEZÉS: KATT IDE!>>

HORDOZÓESZKÖZÖK>>

További tanfolyamok>>

Tudj meg minden lényegeset a babahordozásról és a hordozókendőről!

Hordozókendő tanfolyamok várandósoknak és kisbabásoknak

0 Hozzászólás “Hordozókendő tanfolyamok kisbabásoknak: elöl hordozás”


  • Nincs hozzászólás

Szólj hozzá!