Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /chroot/home/hordozni/hordoznijo.hu/html/wp-content/plugins/contus-hd-flv-player/install.php on line 26 Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /chroot/home/hordozni/hordoznijo.hu/html/wp-content/plugins/contus-hd-flv-player/install.php on line 26 Hordozókendő tanfolyam várandósoknak « Hordozni jó!

Hordozókendő tanfolyam várandósoknak

A várandósoknak szóló hordozókendő tanfolyamon az egész család részt vehet (sőt apukáknak kifejezetten ajánlott 🙂

* A tanfolyam a gyermek születése előtt, a 30. várandóssági héttől ajánlott (természetesen korábban is elvégezhető)

A tanfolyam témája:

– A hordozásról elméletben: a leendő szülők prezentáció keretében ismerkedhetnek meg a gyermek születése utáni időszakkal. Megismerhetik a hordozás biológiai, ortopédiai, pszichológiai és neurológiai szempontjait és a hordozás előnyeit, lehetséges eszközeit.
– A hordozókendő használata a várandósság alatt: pocakkötések tanulása a gerinc és a has terhelésének csökkentésére.
– Újszülött hordozási módok gyakorlása próbababával.

Pocaktartó kötés hordozókendővel

Újszülött hordozása hordozókendőben

Újszülött hordozása

 

Az édesanyák mellett a leendő édesapákat is sok szeretettel várom a tanfolyamokra! Nagyon hasznos, ha az apukák is hallják az információkat és megtanulják a kötési módokat – később tudják támogatni az anyukákat, és a gyermekágyas időszakban ki tudják venni a részüket a babahordozásból (meg persze később is).
A tanfolyamon biztosítok gyakorló kendőket. Ha kipróbálás után megtetszett a kendő, lehetőség van a helyszínen megfelelő színben és méretben az ökológiai termesztésből származó biopamutból készült hordozókendők megvásárlására is.

A várandósoknak szóló tanfolyamokról nagyon jók a tapasztalataim. A prezentáció sok-sok hasznos információt tartalmaz a kisbabák veleszületett természetéről, testközelség utáni vágyáról. Sok olyan tudományos információ hangzik el az előadáson, mely magabiztosabbá teheti a hordozó szülőket is. Én annak idején, mikor a kislányomat hordoztam, nem rendelkeztem ezekkel az információkkal, és bizony az ösztöneimen kívül másra nemigen tudtam hivatkozni a kétkedőknek – akik voltak azért szép számban a saját családomon belül is. “Jaj, te szegény, állandóan cipeled azt a kicsit! Jaj, szegény gyerek folyton be van szorítva abba a kendőbe! El lesz kényeztetve, ha sokat lóg rajtad! Nem kell mindig felvenni!” – és lehetne még sorolni, miket szoktak mondani a kedves jóakarók, és akik “sokkal jobban értenek” a gyerekedhez, mint te. Nem biztos, hogy ezeket a kétkedőket meggyőzik a tudományos információk és tények, de a hordozó szülőknek mindenképp biztos hátteret jelentenek, és nem hagyják elbizonytalanítani magukat – ami az első néhány nehéz hónapban amúgy könnyen előfordulhatna.
A várandós hordozókendő tanfolyam nagy-nagy előnye még, hogy a szülők előre megtanulják az újszülött hordozási módokat, és így a születés után rögtön tudják használni a kendőt. Mi az első két hónapot kendő nélkül töltöttük Flórával. Volt ugyan hordozókendőnk (kaptunk egyet kölcsön), de nem volt hozzá leírásunk. Nagyon nehéz két hónap volt. Flóra sokat sírt, én ezt nem tudtam hallgatni, hát folyton fölvettem, de ha a kezemben volt, nem tudtam haladni semmivel. Flórának születésétől kezdve megvolt az a nagyszerű tulajdonsága, hogy éjszaka jól aludt, na de nappal annál kevésbé – a kiságyában szinte egyáltalán nem, 15-20 perceket maximum, miközben persze fáradt volt és maradt, mert ez a rövid alvás semmire nem volt elég.
A férjemnek végül sikerült szereznie egy kis füzetet a kötésleírásokkal, akkor derült ki, hogy nekem rövid a kölcsön kapott kendő ahhoz a kötési módhoz, amit szerettünk volna. Az egyik, hosszan tartó fáradt-sírós jelenet alkalmával már nem bírtam tovább: megkötöttük a kendőt, ahogyan tudtuk, csak hogy végre bele tudjam tenni Flórát. És mikor belekerült, végre azonnal békésen elaludt… Így kezdődött a mi kalandunk a hordozókendővel.

Neked azonban nem kell ilyen nehéz heteket átélned! Fogadd felkészülten gyermekedet! Légy magabiztos, mire kezedben tartod Őt! Tanuld meg már várandósan a babahordozás csínját-bínját!

A tanfolyam egy alkalomból áll, kb. két óra. A tanfolyam díja 5000 Ft.

IDŐPONTOK és JELENTKEZÉS: KATT IDE! >>

Tudj meg minden lényegeset a babahordozásról és a hordozókendőről!