Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /chroot/home/hordozni/hordoznijo.hu/html/wp-content/plugins/contus-hd-flv-player/install.php on line 26 Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /chroot/home/hordozni/hordoznijo.hu/html/wp-content/plugins/contus-hd-flv-player/install.php on line 26 Miért jó a hordozókendő tanfolyam? « Hordozni jó!

Miért jó a hordozókendő tanfolyam?

Mostanában különféle beszélgetéseken többször előkerült, hogy sokan nem értik, miért hasznos és mire jó a hordozókendő tanfolyam. Mivel én magam (annak idején) voltam tanfolyamon és már jó ideje tanítom is, bennem fel sem merült, hogy ez kérdés lehet.
Hogy a hordozókendő miért jó, arról már írtam itt. Most az említett beszélgetések hatására összeszedtem néhány szempontot, miért is érdemes részt venni a hordozókendő tanfolyamon.
* Az első és legfontosabb, alapvető szempont: a tanfolyamokon a résztvevők megtanulják, hogyan lehet kényelmesen, biztonságosan és ortopédiai szempontból helyesen hordozni.
* A hordozókendők többségéhez adnak kötési útmutatókat. Ezekben fotókkal, rajzokkal, esetleg videókkal szemléltetik, hogyan lehet jól megkötni egy-egy pozíciót. Részletes leírást ritkán találunk, ha mégis, az többnyire szűkszavú, és az apró, ámde fontos mozzanatok elveszhetnek, ha nem emelik ki kellően őket. A kényelmes, helyes, biztonságos hordozás kulcsa márpedig épp a részletekben rejlik.
* Épp ezért gyakran előfordul, hogy valaki a leírások alapján nem boldogul a kötésekkel, nem tudja jól és kényelmesen megkötni a hordozókendőt. Ilyenkor célszerű tovább keresni a megoldást (és nem a sarokba vagy a szekrény mélyére hajítani a kendőt ld. itt.) Ezeknek a mamáknak kifejezetten jó a tanfolyam és nagy segítség a helyes kötések elsajátításához.
* A személyes találkozó a tanulásnak mindennél hatékonyabb eszköze. Így van ez a hordozókendő kötések tanulásánál is. A kendővel való hordozás tipikusan olyan dolog, amit százszor egyszerűbb megmutatni, mint hosszasan körülírni, hogy mit hogyan kell csinálni, hogy jó legyen. Egy-egy kötést látni kell, ki kell próbálni (füzetből vagy a netről ezért sokkal nehezebb megtanulni).
* A tanfolyamok mindig kis létszámúak, hogy személyre szabottan tudjak segíteni a kötések elsajátításában. A tanfolyam lehetőséget biztosít arra, hogy többször visszakérdezz, ha egy-egy részlet nem világos. Mivel kevesen vagyunk, jut idő, hogy megnézzük azokat a mozzanatokat, amelyek neked valamiért nehezebben mennek, felderítsük és javítsuk a tipikus hibákat.
* Egy gyakorlott, avatott szem könnyebben észreveszi, min csúszott el a dolog, mit kell javítani, hogy jó legyen a kötés.
* Egy bemutató nem helyettesíti a tanfolyamot. Csak akkor lehet igazán jól megtanulni a kendőkötést, ha az ember gyakorolja, gyakorolja, gyakorolja és még mindig gyakorolja. Bármennyire egyszerűnek tűnhetnek is a kötések egy bemutatón, ha te magad próbálod, látni fogod, hogy nem is annyira egyszerű ripsz-ropsz tökéletesen megkötni egy-egy pozíciót – több apró mozzanatra is figyelni kell, hogy pont jó legyen. De ha ezeket tudod és figyelsz rá, onnantól már remekül fog menni.

* A tanfolyamon kendőkötéseken túl – mintegy ráadásképp – sok-sok hasznos információt, a hordozással kapcsolatos háttérismereteket hallhatnak a résztvevők.

Tanfolyamválaszték>>
Hordozóeszközök>>

A tanfolyami időpontokat a tanfolyamnaptárban találod.

A tanfolyamokra ITT tudsz jelentkezni.

Tudj meg minden lényegeset a babahordozásról és a hordozókendőről!

Hordozókendő tanfolyamok várandósoknak és kisbabásoknak